Índex del Fòrum de alternativa.cat
Medi Ambient, Música, Festa i Descàrregues
 
Organització i Gestió de Projectes: Dessaladora B
Anar a pàgina:  1, 2  Següent  
Publicar un tema nou   Respondre al tema    Índex del Fòrum de alternativa.cat -> Medi Ambient -> Ciències Ambientals UB
Autor Missatge
nikoru
Site Admin
Registrat: 31 Gen 2007
Missatges: 88
catalunya.gif
Missatge 2007-10-04 13:47 [Citar] 
Aquesta secció va dirigida al Grup Dessaladora B de l'assignatura d'Organització i Gestió de Projectes.
El nostre objectiu és fer un projecte de Reutilització de les salmorres que generaria una dessaladora. El Grup Depuradora A en teoria ens facilitarà informàció sobre el seu projecte de depuradora.

Els membres del Grup Dessaladora B i els seus corresponents emails (se suposa que són hotmail a menys que s'indiqui el contrari) són:

Marta Sas - lla_ma86@
Marta Serra - neeve007@
Alba Tornero - albatornero@
Roger Utgés - nikorukimochi@
Itsaso Velez - itsasoeuskadi@
Miguel Villa - bombvolmv@

Si us registreu podreu enviar arxius de màxim 20 Mbytes i escriure missatges perquè tots nosaltres els poguem llegir.
Descarregueu el fitxer del treball de fi de curs que ens va donar el professor sobre les Salmorres i llegiu-lo si us plau.

A dossiers hi ha un document sobre normes de presentació de projectes, mireu-lo si us plau
http://dossiers.ub.edu/doc.php?k=507873

Gràcies i ànims !!!


Editat per darrera vegada per nikoru el 2008-04-25 10:04, editat 2 cops en total
Tornar a dalt
 [Perfil]  [Missatge Privat] 
Michael J. Foc
Registrat: 09 Oct 2007
Missatges: 4
Missatge 2007-10-09 08:18 [Citar] 
Bones a tothom,

me mirat el document d'estudi de viabilitat...uf! espanta força!! he vist que el dia 30 d'octubre a les 12 tenim una sessio amb el profe.
estaria be començar a mirar algo pero poder-li ensenyar, encara que jo, personalment, em trobo força perdut en aquest treball! sembla que tinguem que fer molta feina, però nomès és una assignatura de 3 crèdits!! espero que no sigui tant complex com el de AIA

weno, dit això m'acomiado

adeu (agur)
Tornar a dalt
 [Perfil]  [Missatge Privat] 
SaSi
Registrat: 17 Oct 2007
Missatges: 2
Missatge 2007-10-17 08:27 [Citar] 
Ei família!

ja m'he registrat

Jo vaig força perduda també en tot el treball, però suposo k estaria bé que almenys la setmana que ve aquedessim i centressim una mica tot el tema.
És que la resta de grups estan ja xerrant de temes i tot... i nosaltres arribarem el dia 30 a la tutoria amb les mans buides i la cara de : De què ens està parlant aquest home??

Doncs això... a veure si aconseguim coincidir la setmana k ve ni k sigui mitja horeta i comencem a engegar el trebal!!! XDD

Apaa ànims !

M.Sas
Tornar a dalt
 [Perfil]  [Missatge Privat] 
nikoru
Site Admin
Registrat: 31 Gen 2007
Missatges: 88
catalunya.gif
Missatge 2007-10-21 19:34 [Citar] 
Dijous passat a les 13:00 ens vam reunir 15 minuts a classe el Miguel, la Marta Serra, la Itsaso i jo per parlar sobre començar a indagar en certs temes i repartir-nos feina.

He llegit la memòria de les salmorres i he arribat a les següents conclusions:

La memòria és un punt de partida cièntific per fer un projecte de salina en la que es fa precipitar diferents sals de la salmorra que surt de la dessaladora.
La nostra salina consistirà en un circuit de basses interconnectades de manera que per un extrem s'introdueix la salmorra de la dessaladora (habitualment en una salina convencional és l'aigua del mar) i aquesta, a mesura que es va evaporant, va passant per les diferents basses, en les quals es produeix una cristal·lització fraccionada. L'objectiu del procés consisteix en l'obtenció de clorur sòdic el més pur i d'altres sals.

Es fa una simulació/modelació d'una salina de 5 basses amb un programa que es diu EVA i segons dades (algunes poc fiables) de les salmorres de la dessaladora de Blanes, hauriem de parlar amb el Dr. Juan José Pueyo (de Geoquímica) per veure si ens pot ajudar una mica. No sabem quina és l'àrea de la salina, no ho van calcular en la memòria de les salmorres.

Els additius afegits durant el procés de dessalinització són poc importants volumètricament i tindrien poca incidència en un possible ús industrial (no pel consum alimentari) de les sals. Potser s'haurà de prendre mesures correctores de la composició de la salmorra per fer-ne un ús alimentari ?

Una primera taula de continguts (o índex) del projecte podria ser aquesta:

1. Introducció
2. Objectius, justificació del projecte
3. Legislació aplicable Normativa. Permisos...
4. Estudi de Mercat Demanda (Empreses que els pot interessar les nostres sals). Oferta (Quina és la producció actual, qui la fa, d'on ve). Consum industrial i alimentari (podriem utilitzar les sals per l'ús alimentari?)
5. Factors determinants de les dimensions del projecte, processos i tecnologies aplicables Cabal i composició de la salmorra. Àrea necessària...
6. Localització, emplaçament i impacte ambiental
7. Inversió i finançament Estimació de costos (matèries primeres, mà d'obra, maquinària...), inversions prèvies i capital inicial de treball, fonts de finançament i beneficis de la inversió...
8. Pressupost flux de caixa projectat (ein ¿?), comptes d'ingressos i despeses projectats, costs de producció (matèries primeres, mà d'obra, assegurances...)
9. Programa Fases del projecte: estudi del projecte, AIA, construcció, funcionament, desmantellament, restauració. Avaluació de les fases
10. Avaluació Rentabilitat (taxa, periode de recuperació de capital, velocitat de rotació de capital, VAN, TIR, ein ¿?), sostenibilitat, raons de recolzament de la proposta, anàlisis i risc de l'avaluació

Crec que no hem de fer tots els apartats, però per si de cas he posat tots els que m'han semblat importants per un projecte. Ja anirem esborrant i afegint coses... algunes no sé pas què són xD

Per altra banda hauriem de buscar informació sobre projectes de salines ja realitzats.

He pensat en organitzar-nos per parelles i assignar uns apartats inicials a cada parella, si no us sembla bé la distribució, digueu-m'ho i ho solventarem.

Assignació d'apartats
Parella : nº d'apartat

Miguel Villa i Alba Tornero: 3
Marta Sas i Itsaso Velez: 4
Marta Serra i Roger Utgés: 1, 2 i 5

Sento el retard...

Ànims que ja ho tenim encaminat!

El dia 30/10/07 ens toca reunir-nos amb el professor d'Organització i Gestió de Projectes, Manuel Viladevall Solé. Veniu tots!


Editat per darrera vegada per nikoru el 2007-10-24 13:36, editat 1 cop en total
Tornar a dalt
 [Perfil]  [Missatge Privat] 
nikoru
Site Admin
Registrat: 31 Gen 2007
Missatges: 88
catalunya.gif
Missatge 2007-10-22 19:12 [Citar] 
Aquest dijous 25 d'octubre hem quedat per parlar del treball a les 13:00 a classe. Si pot ser porteu nova informació i almenys llegiu-vos els apartats de "discussió" i "conlusions" del treball de la Sandra de les salmorres.

Veniu tots si us plau!
Tornar a dalt
 [Perfil]  [Missatge Privat] 
Michael J. Foc
Registrat: 09 Oct 2007
Missatges: 4
Missatge 2007-10-23 08:38 [Citar] 
hola companys/es,

no hem trobat gaire cosa de moment en quant a legislació. no obstant he trobat un document del Ministeri de MA que parla dels efectes de l'abocament de salmorres i de mesures per tal d'evitar-ho, com per exemple substituir aquest procès pel de l'EVAPORACIÖ, premio!!! seguirem buscant en referencia al Progrma AGUA, en el qual es cita lo anterior

en el ZIP tambe us he adjuntat altres documents que potser podrien ser d'interes (weno, o no, pero hem feia ilu possar algu jeje)

salut

Miguel


L'extensió 'zip' ha estat desactivada per l'administrador del fòrum, per aquest motiu el fitxer ja no es pot mostrar.
Tornar a dalt
 [Perfil]  [Missatge Privat] 
nikoru
Site Admin
Registrat: 31 Gen 2007
Missatges: 88
catalunya.gif
Missatge 2007-10-25 11:09 [Citar] 
Hem trobat informació sobre la producció de sal a Espanya, feu-li un cop d'ull
http://www.igme.es/internet/recursosminerales/panoramaminero/pm_junio07/SAL2005.pdf
Tornar a dalt
 [Perfil]  [Missatge Privat] 
SaSi
Registrat: 17 Oct 2007
Missatges: 2
Missatge 2007-10-29 09:22 [Citar] 
Eis.. he trobat una mena d'article k parla sobre la dessalació d'aigua marina i el retorn de les salmorres al mar...

diu algunes coses una mica subjectives, com k retornar les salmorres es només tornar la sal k el mar ja tenia, dóna per suposat k no té cap efecte negatiu... però vaja mai està de més com a informació.

aki us poso el link:

http://www.mma.es/publicacion/ambienta/julio_agosto2004_35/27_saladora_35.pdf
Tornar a dalt
 [Perfil]  [Missatge Privat] 
Michael J. Foc
Registrat: 09 Oct 2007
Missatges: 4
Missatge 2007-11-03 10:52 [Citar] 
Wenes,

L'Alba i jo continuem fem la part de Legislació. Estem buscant si aquest tipus d'activitat necessita d'Autoritzacio o Llicencia ambiental o be un permis, pero no l'hem trobada en el llistat d'Activitats i m'estranya que no generi cap impacte, pero weno continuarem investigant... jeje

Estari be saber ja el municipi on s'instal·lara la planta, ho dic per buscar normatives referents al municipi en questió, ja direu algo

que paseu un bon cap de setmana

M.J.Foc

P.D.: no poseu massa sal al menjar que no va be per la salut!!!
Tornar a dalt
 [Perfil]  [Missatge Privat] 
nikoru
Site Admin
Registrat: 31 Gen 2007
Missatges: 88
catalunya.gif
Missatge 2007-11-29 21:05 [Citar] 
Hola,

He estat remenant la salmorra una bona estona i m'ha quedat ben marejada.

Us adjunto el resultat en aquest missatge.
A més us adjunto un document que explica quins úsos té la sal , amb uns esquemes molt macos del procés de producció de sal solar + al buit.
També adjunto un excel que conté dades sobre el cabal d'entrada i les concentracions dels soluts. El cabal correspon al que ens han dit els de la dessaladora A i les concentracions al que diu al treball de la Sandra.

(l'extensió doc no està permesa així que ho he zipejat en un sol arxiu)

Hi ha molts espais buits (es deuen haver evaporat), s'han d'omplir i és necessari reorganitzar la informació, de moment prefereixo no sintetitzar-la gaire, ja hi serem a temps. El que si falta és posar una mena de referència bibliogràfica del tipus (veure en l'annex 1 apartat X) pero que sigui del tipus (veure bibliografia o referencia bibligrafica nº X) perquè com veureu és un Kaos.

Assigno noves tasques a les parelles del grup, ja que tot s'ha quedat bastant antiquat, seguint l'esquema del nou índex (que ha de ser modificat):

Miguel Villa i Alba Tornero: 2.2. Fase de Funcionament, 4. Pressupost, 5.Viabilitat
Marta Sas i Itsaso Velez: 1. Justificació, 2.1. Fase de Construcció, 2.3. Fase de clausura
Marta Serra i Roger Utgés: supervisió, estructuració, síntesi, índex, (no se si fa falta l'índex), recerca de noves fonts d'informació (o amb el Scifinder em vam tenir prou ?)

Pel que fa al pressupost no ha de ser en valor monetari segons es va dir.

Els punts següents els farem entre tots quan ho tinguem més enllestit
5. Conclusions, 6. Bibliografia, 7. Agraiments, 8. Annex

Vull opinions i que modifiqueu el que creieu convenient. Em deixo alguna cosa? Segur que moltes... ja parlarem del power point xD

I ja me n'oblidava... DIMARTS 4 de Desembre ens toca reunir-nos amb el professor Manuel, hi sereu tots oi ? Si us plau porteu impresa la vostra part i la informació que us he adjuntat (amb una còpia de tot n'hi ha prou) per no arribar amb les mans buides

Us recordo que el DIMARTS 18 de Desembre hem de fer la presentació

Apa neu fent xD

Gràcies

Bon cap de setmana


L'extensió 'zip' ha estat desactivada per l'administrador del fòrum, per aquest motiu el fitxer ja no es pot mostrar.
Tornar a dalt
 [Perfil]  [Missatge Privat] 
itsaso
Registrat: 03 Des 2007
Missatges: 3
Missatge 2007-12-03 21:34 [Citar] 
Por fiiiin!!
Hola!!ya esta, una vez "hechos" OT y Incendios, ya estoy "libre"(ni de coña :p) pa dedicar tiempo a este rabajo. Ahora me pongo seria, siento el cuelgue.
(tambien he tenido problemas con la pegunta del himno de catalunya..:p)

a ver que me entere..marta y yo ya no hacemos lo de las empresas???ya nose hace?joo, era de lo unico que habia mirado algo...

bueno, mñn ire a la reunion, y ya me contareis mejor...

fins dema!
Tornar a dalt
 [Perfil]  [Missatge Privat] 
nikoru
Site Admin
Registrat: 31 Gen 2007
Missatges: 88
catalunya.gif
Missatge 2007-12-03 21:58 [Citar] 
Benvinguda Itsaso.

Si, tu i Marta també heu de buscar informació sobre les empreses que representarien la demanda de sal. Això s'hauria d'explicar en el punt 1. Justificació

Fins demà, nanit
Tornar a dalt
 [Perfil]  [Missatge Privat] 
nikoru
Site Admin
Registrat: 31 Gen 2007
Missatges: 88
catalunya.gif
Missatge 2007-12-04 12:36 [Citar] 
Avui hem tingut la reunió amb el professor.

Els punts que hem d'incloure al projecte són:

Ubicació propera al subministrament elèctric, ja que el preu de l'electricitat depen de la distància des del punt de generació fins al de subministrament. L'ubicarem al municipi de Montroig.

Quina serà la utilització de l'aigua al final del procés d'evaporació, quanta aigua i quina qualitat tindrà. Exemples d'utilització:
- Descontaminació d'aqüífers
- Úsos industrials
- Neteja de la pròpia planta

Les dimensions de la planta seràn al voltant de 1,5 vegades la superfície de la dessaladora. Necessitem prou espai per emmagatzemar la salmorra entrant, la sal de sortida, els residus (carbonat calcic, sulfat de calci), l'aigua de sortida...

Hem de tenir en compte una derivació de la salmorra cap al mar per situacions determinades, p.e. manteniment, incidents.

Seria bo (no sé si és obligatori però el professor ho voldria així a poder ser) que fem un cashflow (flux de caixa) en l'apartat de pressupost que tingui en compte els següents preus/costos:

- Subvencions (UE, Estat, CA, Local)
- Finançament de la DG XII (UE)
- Preu de la sal
- Terrenys
- Informes
- Impostos

Cal entregar la memòria (8 pàgines) en un CD que inclogui el doc/pdf i el ppt de la presentació.

Si us plau, llegiu-vos els documents que us vaig penjar en zip i anem per feina que ja no falta gaire, per no dir res.

Salut i força
Tornar a dalt
 [Perfil]  [Missatge Privat] 
nikoru
Site Admin
Registrat: 31 Gen 2007
Missatges: 88
catalunya.gif
Missatge 2007-12-11 18:55 [Citar] 
La Marta Serra m'ha enviat una nova versió del projecte que inclou la informació que calia afegir segons l'última reunió amb el professor. Us la penjo aqui.
Sols faltaria el cashflow que tingui en compte els següents preus/costos:

- Subvencions (UE, Estat, CA, Local)
- Finançament de la DG XII (UE)
- Preu de la sal
- Terrenys
- Informes
- Impostos

(ho torno a posar perquè us n'aneu fent la idea)

No us fixeu gaire en la bibliografia actual, ja m'encarregaré de modificar-la, poseu les vostres fonts bibliogràfiques al principi.

BAIXEU-VOS L'ARXIU I LLEGIU-LO.

M'agradaria saber què és el que aneu fent. Envieu aquí al fòrum les modificacions que aneu fent del projecte, ja siqui escribint en text al forum o be en un zip que contigui el doc.

AU QUE NO FALTA RES.

Sento les majúscules, potser així em presteu atenció xD

Salut!


L'extensió 'zip' ha estat desactivada per l'administrador del fòrum, per aquest motiu el fitxer ja no es pot mostrar.
Tornar a dalt
 [Perfil]  [Missatge Privat] 
itsaso
Registrat: 03 Des 2007
Missatges: 3
Missatge 2007-12-12 18:41 [Citar] 
Hola!
estoy buscando un poco por la red, y he encontado un pdf: "MEDIDAS AMBIENTALES EN LAS OBRAS DE CONSTRUCCIÓN DEL EMISARIO SUBMARINO DE SAN PEDRO DEL PINATAR" quiza le se util al que se encarga de la zona de renoeto... las imagenes y los esquemas de la obra son muy chulos, tal vez para hacer el power point, y hay una foto impresionante.

os paso la pag:

http://www.ciccp.es/biblio_digital/Icitema_III/congreso/pdf/040301.pdf
Tornar a dalt
 [Perfil]  [Missatge Privat] 
Títol del nou tema
Fòrum per al nou tema
 
Pàgina 1 de 2 Anar a pàgina:  1, 2  Següent
Mostrar missatges d'anteriors:   
Publicar un tema nou   Respondre al tema    Índex del Fòrum de alternativa.cat -> Medi Ambient -> Ciències Ambientals UB Totes les hores són GMT

 

Canviar a:  
No pots publicar nous temes en aquest fòrum
No pots respondre a temes en aquest fòrum
No pots editar els teus missatges en aquest fòrum
No pots esborrar els teus missatges aquest fòrum
No pots votar a les enquestes en aquest fòrum
No pots adjuntar fitxers en aquest fòrum
Pots descarregar fitxers en aquest fòrumPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group,
TorrentPier © Meithar - Support Tp MOD ©
Traducció: Isaac Garcia Abrodos